Vegetabilsk glyserin er et stoff som kommer fra vegetabilsk olje, vanligvis palm eller kokos. Den har sterke fuktighetsgivende egenskaper, men det er i stand til å holde på fuktigheten. Det er klart, fargeløs og veldig søt. Fordi det er løselig i vann og alkohol, naturlig og enkelt produsert, er det fordelaktig for industrien formål og er en av de vanligste tilsetningsstoffene i en rekke produkter fra kosmetikk til mat. Det er mange fordeler med å vegetabilsk glyserin

Generell hudpleie

Det er mange  fordeler ved bruk av vegetabilske glyserin.  Gode fuktighetsgivende egenskaper hjelpemiddel i å holde huden  ung og frisk. Beholde fuktighet er avgjørende for å holde huden i best mulig stand. Det trekker også oksygen ned i huden . Det er mange faktorer som forårsaker tørr hud og akselerere aldring, og vegetabilsk glyserin er et effektivt middel mot disse elementene. Den kan brukes i ansikts vasker og fuktighetskremer.

Acne

Vegetabilsk glyserin er hypoallergenic, og folk som lider av akne kan bruke dette produktet uten å bekymre deg for at det vil forverre tilstanden deres. Vegetabilsk glyserin er også veldig antibakteriell og et hjelpemiddel i å forebygge kviser og holde porene klare. Det er ikke provoserende, og vil ikke irritere huden som mange andre produkter med sterke kjemiske ingredienser.

Hudproblemer

Eksem og psoriasis er to hudsykdommer preget av infeksjon, irritasjon og kløe. Mange kremer brukes av personer med normal hud som kan forverre tilstanden. Vegetabilsk glyserin er et veldig rent, nonirritating substans og kan lindre ubehaget av disse forholdene. Dets antibakterielle egenskaper kan også beskytte huden mot infeksjon. Det er best i sin rene form for disse forholdene. Ved hjelp av et vanlig butikk produkt som inneholder det som bare en av mange ingredienser ikke vil ha samme effekt. Ikke bruk den på infiserte hud som er grå eller oser.

Mat

Selv om vegetabilsk glyserin er et karbohydrat, betyr det ikke at det har stor effekt på blodsukkeret og kan trygt brukes av personer som bruker insulin. Dens søtningsstoffer og fuktige egenskaper gjør det til en nyttig ingrediens i mange typer matvarer. Vegetabilsk glyserin er også et naturlig konserveringsmiddel.

 

 

Hårpleie

Vegetabilsk glyserin sine fuktgivende egenskaper er gunstig for hår og hud.  Direkte anvendelse av olje kan bli ekstra kraftig. Hvis noen lider av en tørr, flassende hodebunn, gni vegetabilsk glyserin inn i håret å det kan lindre denne irritasjonen. Dette kan være spesielt gunstig for afro-amerikanske kvinner som har en tendens til å ha disse typer hår problemer. I tillegg til sine fuktighetsgivende egenskaper, styrker det også håret og gjør brekkasje og flisete tupper mindre sannsynlig.